27 february 2015 — publications
New publication: Webtypografie klinkt goed

This one is for the Dutch only. Sorry. We wrote a short text on web typography, from obvious questions to often overlooked issues. Luckily the complete text is available online, so Google Translate yourself crazy.

Sounds good, no?

Wat hebben Laurel & Hardy met regellengtes te maken? Hoe kan het dat microtypografie op het web vijf eeuwen achterloopt? Is er dan nog hoop? Jawel. Letterontwerper Bas Jacobs behandelt als een snelheidsduivel in vogelvlucht de belangrijkste elementen van typografie op het scherm, van welbekende inkoppertjes tot vaak over het hoofd geziene zaken.

 

Omdat de tekst het verschil aanhaalt tussen lezen van een scherm versus lezen van papier, is de tekst op beide media beschikbaar.

Read online | Read printed